KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

Premijere

31 Oktobar 2018

Premijere na National Geographic u novembru

Mars 2 (6 x 60)
Od 11. novembra, nedeljom u 22:00

PREMIJERA

Prošlo je devet godina otkako su austronauti sleteli na Mars i razvili Olimpustaun u punokrvnu koloniju. Međutim, MNFM, međunarodna svemirska agencija, ne može sama da nastavi finansiranje ekspedicije na Marsu. Vrata su se širom otvorila za investicije iz privatnog sektora. Budućnost ekspedicije će biti promenjena zauvek nakon što rudari iz Lukruma, privatne firme, slete na površinu planete.

   

Primitivno preživljavanje 4 (3 x 60 + 6 x 60)
Od 26. novembra, ponedeljkom u 22:00

PREMIJERA

Hazen Audel, instruktor preživljavanja i vodič kroz divljinu, putuje na najekstremnija mesta na planeti kako bi preuzimao izazove koji će ga pogurati do granice njegovog znanja, izdržljivosti i veštine. Boriće se sa gustom gvajanskom džunglom, proplancima Kenije i aktivnim vulkanom na pacifičkim ostrvima Vanuatu. Da bi uspeo, mora da se osloni na antičke metode domoradaca koji su živeli u ovim okruženjima hiljadama godina.

 

Odlazak do Sunca (1 x 60)
Od 14. novembra, sredom u 22:00

PREMIJERA

Jula 2018. NASA pokreće prvu ekspediciju na zvezdu, putovanje da se istraži poslednja nepoznanica naše galaksije, Sunce. Letelica će biti najbrži objekat koji je ljudska ruka ikada izgradila. Kretaće se brzinom od 450 000 milja na sat. Njen zadatak je da stigne u atmosferu Sunca i promeni naše razumevanje ove zvezde. Ovaj dokumentarac slavi ovaj revolucionaran događaj. Istraživaćemo neverovatnu nauku koja se krije iza Sunca, prikazujući NASA-ine napore da dođe do njega. Izlazak emisije podešen je u isto vreme kao i dolazak sonde u sunčevu atmosferu (novembar 2018). Ovaj događaj napraviće veliku medijsku senzaciju, a dokumentarac će proslaviti važan trenutak u ljudskoj istoriji, prvi pokušaj čovečanstva da dotakne Sunce.

 

 

Spejs-šatl: Trijumf i tragedija (2 x 60)
Od 4. novembra, nedeljom u 21:00
PREMIJERA

Dokumentarac koji vraća u sećanje neverovatnu priču o Spejs-šatlu, prvoj svemirskoj letelici koja je mogla da se koristi više puta. Osmišljena pre 50 godina, mislilo se da će Spejs-šatl omogućiti novi, bezbedniji i jeftiniji način odlaska u svemir. Leteli su brzinom od 17.500 milja na sat, što je bilo 13 puta brže nego sa njegovim prethodnikom Konkordom. Spejs-šatl je mogao da izdrži temperature duplo toplije od temperature lave, što znači da su šatlovi pomerili tehnologiju do novih granica. Čovek koji je imao zadatak da provoza novu letelicu u svemir 1981. zvao se Bob Kripen. Bob otkriva kako se prva misija zamalo završila katastrofom nakon što je deo toplotne barijere na šatlu otkazao. Let je ipak bio uspešan i flota šatlova krenula je u upotrebu. Šatlovi su imali prostora za 8 astronauta i mogli su da nose više ljudi i opreme u svemir nego bilo koja druga svemirska letelica. Šatlovi su dozvolili NASA-i da prvi put otvore svoja vrata za žene. Rea Sedon, prva žena astronaut u šatlu, govori o tome kako NASA nije bila spremna za pridošlice, kako su morali da izmisle specijalne svemirske pelene kako bi mogli da koriste svemirska odela. Međutim, iza kamera, šatlovi su imali i drugu stranu. Istoričar Roland Vajt otkriva da su od početka šatlovi bili napravljeni da izvode tajne špijunske misije za vojsku SAD. Godine 1983. američki predsednik Ronald Regan hteo je da iskoristi šatlove kako bi izgradio poznati svemirski raketni štit po ugledu na Ratove zvezda. Hteo je da pobedi u Hladnom ratu. Međutim, usled cene od 15 milijardi dolara po poletanju, ispostavilo se da je njihovo održavanje postalo dosta skupo. Skuplje nego što se predvidelo. Kao što je objasnio Vejn Hejl, čovek koji je vodio program Spejs-šatlova 1986, NASA je toliko žarko želela da zadrži javnost na svojoj strani, da su došli na ideju da pošalju običnu ženu, učiteljicu Kristu Mekaulif, u svemir, koja bi držala predavanje koje bi se video-linkom slalo na Zemlju. Međutim, nakon što je NASA ignorisala upozorenja svojih inženjera, došlo je do eksplozije Čelendžera i smrti svih astronauta i Kriste. Program Spejs-šatl bio je nadomak otkazivanja.

 

MSS 24/7 na Svemirskoj stanici (1 x 60)
Od 25. novembra, nedeljom u 23:00

PREMIJERA

Međunarodna svemirska stanica (MSS) je najambiciozniji svemirski projekat ikada izgrađen. Ovo ogromno zdanje koje prekriva oko 9.700 m2, omogućilo je muškarcima i ženama da se pripreme za duge periode bestežinskog stanja, kao uvod za moguća putovanja na Mars. Omogućilo je ljudima iz celog sveta da žive i rade zajedno. U izgradnji ovog čeličnog diva, teškog 400 t, učestvovalo je 16 država. Ali kako su inženjeri i astronauti uspeli da sklope ovu konstrukciju u svemiru? Kako ona funkcioniše? Kakav izvor energije koristi? Kako posada stiže do nje? Kako se oni posle vrate kući? Kakav je osećaj jesti, spavati pa čak i disati na stanici? Ovaj film vodi nas unutar Međunarodne svemirske stanice.

 

Američka tajna služba: U prvim linijama (1 x 120)
Od 20. novembra, utorkom u 21:00

PREMIJERA

Sa do sada neviđenim pristupom, kamere National Geographic odlaze iza scena sa američkom tajnom službom. Agenti smene, obaveštajni agenti, protivsnajperi i pseći timovi za pronalazak eksploziva stvaraju štit od 360 stepeni koji čuva predsednika Trampa gde god da krene. Ispričaćemo vam dosad neispričane priče o tajnoj službi, poput one kada je predsednika Klintona zamalo ubio Osama bin Laden. Pokazaćemo vam kako su ta dešavanja zauvek promenila bezbednosnu strategiju agencije.

 

Izmešane decenije (10 x 30 + 10 x 30)
Od 14. novembra, sredom u 21:05

PREMIJERA

Najbolje iz osamdesetih (10 x 30):
Posmatramo najbolje trenutke iz američke decenije dekadentnosti kada je sve bilo veliko, od naramenica do bankovnih salda. Visoke strasti vodile su do visokih profita i usred ekspanzije luksuznih marki i neograničenih kredita, trošilo se kao da sutra ne postoji. Ronald Regan borio se za konzervativne vrednosti, ali Madona nije. Svi smo hteli da znamo ko je upucao Džej Ara i sve smo pratili na novim kanalima MTV i CNN.

 


FOX Srbija FoxLife Srbija FoxCrime Srbija 24Kitchen Srbija National Geographic Srbija