KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

Premijere

29 Novembar 2017

Premijere na National Geographic u decembru

DAJAN FOSI: TAJNE U MAGLI (3 x 60)
Od 7. decembra, četvrtkom u 21.55, PREMIJERA

Dajan Fosi je legendarna ličnost iz pokreta za očuvanje divljih životinja, pionirka i vizionarka koja je zaslužna za spasavanje planinskih gorila sa ivice izumiranja. Ali njena priča je kompleksna. Tokom svoje borbe je stekla mnoge neprijatelje i kad je brutalno ubijena, postojao je poduži spisak ljudi sa jakim motivima za njeno ubistvo. 30 godina kasnije, misterija i dalje okružuje njen život i njenu smrt i za sve to vreme jedan čovek je nosio težak teret nepravde.

SVETA GROBNICA: SPECIJAL SERIJALA ISTRAŽIVAČ (1 x 60)
Nedelja, 24. decembar u 21.55, PREMIJERA

U ovom jednočasovnom specijalu Nat Geo Eksplorera pratimo vodeće svetske stručnjake čija je misija da otključaju misterije koje okružuju Hristovu grobnicu. U središtu priče je tim vodećih naučnika koji koristi najnovije naučne tehnike da obnovi građevinu koja okružuje grobnicu. Naučni testovi ukazuju na to da ostaci grobnice potiču iz 4. veka i to otkriće bi moglo da baci potpuno novo svetlo na ono što znamo o Hristovoj grobnici.

ZAGONETKE IZ BIBLIJE (1 x 60)
Nedelja, 24. decembar u 22.55, PREMIJERA

Biblija i razumevanje njenih proročanstava bili su predmet debate, sukoba i osporavanja hiljadama godina. Čak i u savremenom dobu, zagonetke iz Biblije ostaju nerešene. Zašto je priča o Kainu i Avelju toliko moćna i kakva je mračna misterija okružuje? Postoji li naučni način da se potvrdi priča o Nojevoj barci ili je to samo priča? Kako su David, a zatim i njegov sin Solomon podstakli narod i da li su to uopšte učinili? Uvaženi arheologi, biblijski učenjaci, istoričari i ostali, ujedinjuju se da bi istražili ovde zagonetke i potražili nedokučive odgovore.

TITANIK: 20 GODINA KASNIJE SA DŽEJMSOM KAMERONOM (1 X 60)
Subota 16. decembar u 21.55, Premijera u decembru

Džejms Kameron i tim stručnjaka osvrću se na nove informacije prikupljene tokom 20 godina od snimanja filma "Titanik" 1997. godine.

 

 

KOBNI POŽAR NA TITANIKU (1 x 60)
Subota, 16. decembar u 22.55, PREMIJERA

Bio je to najveći brod koji je ikada napravljen. Verovalo se da je nepotopiv, ali kada je Titanik potonuo na svom prvom putovanju povukavši u smrt 1.500 ljudi, svet je bio šokiran i započela je debata koja i dan-danas traje. Zašto je, nakon što je Titanik primio nekoliko upozorenja o   ledenom bregu koji je bio ispred njega, kapetan nastavio punom parom napred ne promenivši kurs? Puna dva sata posle sudara, Titanik je bezbedno plutao pre nego što je neobjašnjivo popustio i povukao stotine putnika u smrt. Šta se dogodilo kada je tako naglo počeo da tone? Prvi put novinar istražitelj i stručnjak za Titanik Senan Moloni može da otkrije pravu priču. U ekskluzivnoj televizijskoj emisiji „Kobni požar na Titaniku“, zapanjujuća nova grafička tehnologija oživljava u punom spektru boja nedavno otkrivene fotografije porinuća i prvog putovanja broda Titanik. Retke fotografije su same po sebi izuzetno otkriće, ali u njima se krije intrigantan trag, do sada neviđen znak na trupu koji je Senana Molonija podstakao da pokrene novu istragu misterije potopljenog broda koja je stara jedan vek. Pomoću najnovijih naučnih dostignuća, savremenih stručnjaka i zanemarenih svedočanstava očevidaca, Senan otkriva da je iza tamne mrlje u kotlarnici broda besneo požar koji je na kraju doveo do najkontroverznije tragedije u pomorskoj istoriji. Šokantno je to što su vlasnici Titanika znali za požar pre nego što je brod isplovio i namerno tajili tu činjenicu od putnika. Savremena naučna analiza objašnjava kako je požar na kraju bio povod da kapetan Smit odluči da punom brzinom juri kroz ledeni pojas. Požar takođe objašnjava katastrofalni događaj koji je uzrokovao da „nepotopivi“ Titanik neočekivano popusti i odnese u smrt 1.500 putnika. U gorkom postskriptumu, Senan otkriva da veruje da je Džej Brus Ismej, predsednik Bele zvezde, nakon nesreće učinio sve što je bilo u njegovoj moći da spreči da se istina sazna. Znanost glupog: Inženjerstvo(2x30)

NAUKA O GLUPOSTI: KORISNA PRIMENA NAUKE (2 x 30)
Sreda, 6. decembar u 21.55, PREMIJERA

Dalas Kempbel se divi najimpresivnijim svetskim podvizima inženjerstva. On će objasniti sve o maticama i šrafovima koji stoje iza građevina i mašina koje čine naš savremeni svet, a zatim će pažnju usmeriti na podvige entuzijastičnih, ali neveštih inženjera širom sveta da bi demonstrirao posledice njihovih grešaka.

ĆORKIRANI U INOSTRANSTVU KOMPILACIJA (6 x 60)
Ponedeljak, 4. decembar u 22.55, PREMIJERA

Pojedinci koji su se obreli u zatvoru dok su bili u inostranstvu pričaju svoje jezive priče.

  

 

DUG PUT KUĆI (8 X 60)
Nedeljom u 21.55, POSLEDNJE EPIZODE

Novopridošli vojnici Prve konjičke divizije moraju da izvedu očajničku misiju spasavanja nakon što su jedan njen vod napale hiljade pobunjenika u Sadru, sirotinjskom delu Bagdada. Dok CNN prenosi vest u Sjedinjenim Državama, životi porodica vojnika u Fort Hudu su bačeni u haos i neizvesnost.

OPAKA TUNA: SEVER PROTIV JUGA 4 (8 x 60)
Ponedeljkom u 20.55, NOVE EPIZODE

Nova sezona lova na plavorepu tunu otvorena je u Auter Benksu, a to je znak za neustrašive ribare Severne Karoline da imaju šansu da se domognu samog vrha flote. Trostruki šampion Fišin Frenzi vraća se sa novom, svežom posadom, što ga čini ranjivijim nego ikada pre, a svaki kapetan u floti ima sopstveni način na koji bi konačno mogao da ukrade Frenzijevu krunu. Ali nemirno more, opasne vode i konkurencija ostatka flote čini da ovogodišnja trka za prvo mesto bude najteža dosad.


FOX Srbija FoxLife Srbija FoxCrime Srbija 24Kitchen Srbija National Geographic Srbija